space

123ignition.se tändningen som ger klassiker ett nytt liv!


123ignition : 123-TRACTION-SIX-R-V

för Citroën Traction Avant 15-six (6 cyl 15D motor)

123-TRACTION-SIX-R-V123-SIX-R-V är en revolutionerande ny tändningsmodul / fördelare som passar Traction Avant motorer med 6-cylinder 15D motor.

Andra tändsystem använder fortfarande den mekaniska centrifugal tändförstälningen som ofta är utsliten och inte exakt. Vissa system behåller tom original bryterspetserna med kam som ofta slits ojämt med ojämn tändögonblick till följd. Dessutom kräver de allihoppa en separat dosa någonstans under huven med elektroniken i.

Den fungerar med original tändspole eller en annan tändspole med en primär motstånd som överstiger 1 Ohm.

Pris 3 272,00 kr ex moms, 4 090,00 kr inkl moms

Andra brytarlösa tändsystem använder vanligtvis fortfarande den mekaniska centrifugala och vakuum tändförställningen som ofta är utsliten och aldrig exakt. Dessutom kräver de ofta en separat låda någonstans under huven med elektroniken i. Så är det inte med 123 tändningen. Det finns inga mekaniska delar som slits i fördelaren, utom rotorn och rotorlock och allting är samlat i den blankförnicklade fördelaren.

Rotor och fördelarlock (som naturligtvis ingår) är standart Bosch reservdelar som man kan köpa på vilken bilresevdelsaffär som helst.

En intressant artikel skrevs av en TA ägere i Holland, se Karel Beukema toe Waters hemsida och klicka på "Pacemaker for the Traction." (pdf fil)

Här finns en bild på en installerad 123 i en nyrenoverad Traction-six

Installations manualen på engelska 
| More
 

Copyright © 2003 - 123ignition.nl, webbdesign Korridor